Restauració comarques de Tarragona

 

Restauració

Art de menjar bé, amb satisfacció, tant referit a combinacions individuals com al conjunt de tot un menjar (amb inclusió de vins).
Com a art estructural començà a la primeria del s XIX, en els ambients intel·lectuals francesos, bàsicament per les accions d’A.Brillat-Savarin i M.A.Carême. Ha implicat el redescobriment de la cuina popular i la recerca sistemàtica de noves combinacions. Com que és un art basat en impressions, habituds dietètiques i condicionaments psicològics i culturals, presenta evolucions en el decurs del temps.

Restauració
Restaurant

Restaurant

Un restaurant és un comerç, la majoria de cops públic, on es paga pel menjar i beguda, per ser consumida en el mateix local. Avui en dia existeix una gran varietat de modalitats de servir i tipus de menjars.
Els costums als restaurants són diferents a diferents països i èpoques. Per exemple, abans s'hi podia fumar i ara no. En alguns països no s'hi pot beure alcohol. A França el pa i l'aigua d'aixeta són gratuïts i hom en pot demanar tant com vulgui. En alguns països hi ha restaurants on hom pot portar-hi el seu vi. En alguns llocs no s'ha de pagar propina i en altres és obligatori.

Càtering

Càtering

Branca de la restauració especialitzada en la preparació per encàrrec de menjars per a grups, que inclou habitualment el seu transport, la vaixella i els coberts, etc.

Plat típic

Plat típic

Catalunya és una de les comunitats autònomes amb més tradició culinària i això es demostra amb la gran varietat de plats típics que té. La gastronomia catalana, molt present en la dieta mediterrània, destaca per les seves famoses postres, plats elaborats amb ingredients del mar i productes recol·lectats del camp, donant lloc a la cuina de "mar i muntanya".