Gaudeix de Els Muntells al Montsià.

 

Els Muntells

Comarca: Montsià - Habitants: 507 - Extensió: -,- km² - Nuclis població: Els Muntells. (Fuente: Nomenclàtor oficial de la Generalitat de Catalunya)

Els Muntells

Situació i presentació

Els Muntells es troba a la comarca del Montsià. Els seus punts més destacats del casc urbà són l’església parroquial de Sant Llorenç, construïda per devots i voluntaris a començaments dels 50 i la barraca Conxita del Delta, anomenada del "Governador", edificada a finals de la dècada dels 70 i basada fidelment en les normes i costums tradicionals de la terra. També són importants: l’edifici de l’Ajuntament, de 1985, les escoles, la zona esportiva, el casal, els equipaments culturals, la biblioteca, el museu, l’auditori i l’àrea d’estacionament d’autocaravanes, al costat de l’àrea de lleure que disposa de barbacoes i servei públic.

La població

Els Muntells és una Entitat Municipal Descentralitzada del municipi de Sant Jaume d’Enveja, la població més propera on el riu Ebre s’abraça al Mediterrani. Està rodejada d’arrossars i horta, molt a prop de platges verges i dels paratges més atractius del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Es troba a 19 quilòmetres d’Amposta i a uns 5 de Sant Jaume d’Enveja. El municipi està envoltat dels millors paratges amb important fauna i flora típica del Delta, una llarga costa plena de platges naturals i miradors observatoris d’aus.

L'economia

-

La història

-