Restauració Tarragonès

La restauració gastronómica és el coneixement ordenat de tots els aspectes que es relacionen amb el menjar: aspectes teòrics, científics, filosòfics, històrics, pràctics i socials. Una persona que pugui considerar-se practicant i experta en gastronomia, un gastrònom, difícilment pot dominar tots els aspectes de l'art ...

Restauració
Restaurant

Restaurant

Un restaurant és un comerç, la majoria de cops públic, on es paga pel menjar i beguda, per ser consumida en el mateix local. Avui en dia existeix una gran varietat de modalitats de servir i tipus de menjars.

Càtering

Càtering

Es denomina càtering (de l'anglès càtering) al servei d'alimentació institucional o alimentació col·lectiva que proveeix una quantitat determinada de menjar i beguda en festes, esdeveniments i presentacions de diversa índole.

Vegà

Vegà

El veganisme és una pràctica que consisteix a abstenir-se de menjar i fer servir productes d'origen animal i a adoptar un estil de vida basat en el respecte envers els animals.

Vegetarià

Vegetarià

El vegetarianisme és l'opció voluntària de fer una dieta basada en vegetals (fruites, verdures, llegums, cereals, etc.) i sense animals (carn, carn vermella, aus de corral, peix i marisc). Pot ser amb productes lactis (iogurt, formatge, mantega, nata, etc.), ous, i uns altres aliments (mel), o sense.

Sense Gluten

Sense gluten

La dieta sense gluten (DSG) consisteix a eliminar de forma estricta de l'alimentació tots els productes que continguin o es cuinin amb blat, sègol, ordi i civada, o qualsevol de les seves varietats i híbrids (espelta, espelta, kamut, triticale .. .), i productes derivats, evitant contaminacions inadvertides i tot tipus de transgressions dietètiques.