Allotjament comarques de Tarragona

 

Allotjament

Posem al vostre abast els allotjaments del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre: hotels, apartaments, pensions, albergs, càmpings i també allotjaments rurals. Trobareu el que busqueu tant si viatgeu individualment com en grup, en família, per feina o per negocis… Aquí, a TarraBooK, volem que us hi trobeu com a casa vostra…

Allotjament
alberg

Alberg

Edifici, establiment, on una persona troba allotjament, tant si es tracta d’una dependència d’un establiment comercial (que cobra pel servei) com si és gratuït.
Hom designa també com a albergs els refugis, les barraques, etc, encara que no siguin habitats normalment. Ocasionalment poden ésser establiments públics, dependents de municipis, de l’estat o d’altres entitats.

Apartament

Apartament

L'apartament o el pis és un tipus de casa que ocupa part d'una planta d'un edifici. Té dimensions reduïdes i sovint integra diverses habitacions en un sol espai. És l'habitatge propi de la gran ciutat o dels indrets turístics, on s'ocupa només durant el període de vacances, sigui com a segona residència o en règim de lloguer.
Els aparthotels són conjunts integrats d'apartaments que es lloguen per nits i que compten amb serveis comunitaris com bugaderia, menjador i sala d'esbarjo. Segons la seva categoria, tenen més o menys estrelles.

Càmping

Càmping

L'acampada o càmping (de l'anglés camping) és una activitat comunament a l'aire lliure que implica passar una o més nits en una tenda, un envelat o caravana, generalment amb el fi d'allunyar-se de la civilització i gaudir de la naturalesa. Tanmateix, existeixen acampades amb altres finalitats, enmig de la civilització o fins i tot sota sostre, com és el cas dels refugiats per catàstrofes naturals o fins i tot de manifestants.
L'acampada també es pot fer servir com a alternativa barata d'allotjament per als assistents a esdeveniments que duren alguns dies, com festivals de música o trobades esportives. En aquestos casos, els organitzadors ofereixen un acampador dit també terreny d'acampada i alguns serveis bàsics.
En qualsevol cas, el càmping no necessàriament s'ha de relacionar amb una alternativa barata: hi ha una àmplia gamma de preus, depenent del renom, la història i els serveis que ofereixi el càmping.

rutes

Hotel

Un hotel és un edifici planificat i condicionat per allotjar les persones temporalment, i que permet als viatgers allotjar-se, durant els seus desplaçaments. Els hotels proveeixen els hostes de serveis addicionals com restaurants, piscines i guarderies. Alguns hotels tenen serveis de conferències i animen grups a organitzar convencions i reunions al seu establiment.
Els hotels estan normalment classificats en categories segons el grau de confort i el nivell de serveis que ofereixen. L'escala de categories està simbolitzada per un conjunt d'estrelles, que poden anar d'una a cinc, i que indiquen de menor a major el grau de qualitat de l'hotel.

Pensió

Pensió

Pensió o casa d'hostes és un tradicional establiment d'hostaleria de menor categoria que l'hostal i l'hotel. En el seu origen, es tractava, en general, d'una casa particular que acollia hostes per menjar, dormir o en «pensió completa» , per un preu mòdic. actualment podria associar-se amb alguns aspectes del model bed & breakfast («llit i esmorzar»), i en menor mesura amb el que en anglès s'anomena guest house (en l'ús continental del concepte o tipus d'alberg), i pensió, i en francès pensió, o el més general pensió complète.
No obstant això, l'ús dels termes pensió o casa d'hostes, sovint ambigu, pot aparèixer com a sinònim d'altres tipus d'allotjament, siguin la fonda, la posada o el parador.

Rural

Rural

El turisme rural o agroturisme és l'activitat turística que es realitza en un espai rural, habitualment en petites localitats (menys de 1.000 o 2.000 habitants) o fora del nucli urbà en localitats d'una mida més gran.
Típicament, i en algunes zones de manera obligada, s'estableixen en edificis històrics o de construcció tradicional de la comarca. Dins de les diverses categories hi ha diverses modalitats de turisme rural.
La comercialització d'allotjaments rurals es realitza majoritàriament per Internet a través de portals de turisme rural especialitzats, on s'agrupen els establiments en funció de les seves qualitats, característiques o emplaçament.