Bot
Bot és un municipi situat a la comarca de la Terra Alta. Com a indrets singulars cal destacar l'ermita de Sant Josep que està situada al sud-est del poble, dalt d'un turonet al peu del riu Canaletes, i darrera seu s'alcen les imponents roques de la Plana, l'Agulla i la Migdia. El dissabte més proper al dia 19 de març s'hi celebra la romeria. Al costat de l'ermita hi ha el Forat de la Donzella, lloc arranjat com a àrea recreativa.
Bot
El municipi de Bot és situat a ponent del cap comarcal. La seva excel·lent situació geogràfica vora el riu Canaletes ha fet que sigui un indret poblat des de molt antic. També destaquem les Olles, un espai natural situat a 3 km de Bot seguint el curs del riu Canaletes.
Bot
La vinya és la base de la economia del terme, així com el conreu d'oliveres i altres fruiters. El vi que s'elabora a la Cooperativa Agrícola Sant Josep, com a la resta de nuclis de la comarca, és protegit per la Denominació d'Origen Terra Alta. En un segon terme, la ramaderia complementa aquestes activitats agrícoles.
Història
El lloc de Bot és esmentat el 1153 en la delimitació del terme del castell de Miravet, on es diu que aquest arribava fins a Caseres i fins a Bot (Buzot), que pertanyien al terme d’Horta. Bot pertangué, efectivament, als templers primer i després als hospitalers, per mitjà de la seva comanda d’Horta de Sant Joan, tal com figura en el fogatjament del 1359. El lloc de Bot fou saquejat el 1640 per flamencs i valons mercenaris dels exèrcits castellans de Felip IV, durant la guerra dels Segadors. Aquests mercenaris profanaren i robaren lnesglésia parroquial. Durant la primera guerra Carlina, Bot fou el lloc on es retiraren les forces carlines que assetjaren Gandesa. Hi acudí el capitost Torner, perseguit pels liberals (1836), i s’hi refugià Cabrera (1837) quan el general liberal Nogueras acudí a socórrer la ciutat assetjada. En la guerra civil de 1936-39, durant la llarga batalla de l’Ebre el poble de Bot no fou ocupat pels republicans, si bé entre el 26 i el 30 d’agost de 1938 el sector del seu terme limítrof amb el de Gandesa estigué en mans d’aquestes tropes