Amposta
Situada a la comarca del Montsià, Amposta és la capital del delta de l’Ebre i ofereix una àmplia oferta turística durant tot l’any. La natura és un dels seus atractius turístics que ens sorprèn amb el seu paisatge d’arrossars inacabables que canvien segons l’època que es visiten. Vora el litoral trobem llacunes, canyissars, barraques i platges verges de sorra fina.
Amposta
Destaquen les diades dedicades a la gastronomia i als productes de la terra, com la Festa de la Carxofa (al febrer), la Diada del Musclo (al juny), la Diada de l’Arròs (a l’octubre) i la Fira de Mostres (al desembre). Però Amposta també ofereix edificis d’interès modernista com són la Casa Fàbregues, la Morales-Talarn o la Casa Macià, situats en la major part a l'avinguda de la Ràpita, la principal artèria comercial.
Amposta
El canal de la Dreta de l'Ebre ha tingut un paper fonamental en l'agricultura d'aquesta zona. L'arròs és el cultiu que domina el paisatge agrícola del terme, però també el d'hortalisses i cítrics (taronges i mandarines). Actualment, les principals explotacions ramaderes són dedicades al bestiar porcí i a l'aviram, tot i que també hi ha cria de bestiar oví, boví, cabrum i conills. La pesca fluvial, de llarga tradició, és especialment important a l'Encanyissada. El procés d'industrialització de la ciutat s'ha basat principalment en el sector alimentari, dedicat a la manipulació dels productes de la zona, principalment l'arròs i els d'horta.
Història
La ciutat d’Hibera és esmentada en ocasió de la segona guerra Púnica. El 217 aC, el general romà Gneu Corneli Escipió eixí de Tarragona amb 35 naus i al cap de dos dies va fondejar a les boques de l’Ebre, on derrotà l’esquadra del cartaginès Amílcar Barca. El 215 aC una contraofensiva cartaginesa dirigida per Hàsdrubal intentava de trencar les línies romanes i portar ajuda a Hanníbal. Els romans, però, van sortir-li al pas, reunint les seves tropes sobre l’Ebre. Passat el riu, deliberaren si havien d’acampar enfront d’Hàsdrubal o limitar-se a atacar els aliats de Cartago, per desviar així l’enemic del camí projectat. Seguint aquest raonament decidiren de posar setge a Hibera. Hàsdrubal en saber-ho, en lloc d’auxiliar la seva aliada, va assetjar una altra ciutat que acabava de sotmetre's als romans. Aquests, abandonaren de seguida el setge d’Hibera. En la batalla que seguí pocs dies després, i que és coneguda com a batalla d’Hibera, Hàsdrubal fou vençut pels romans i hagué d’abandonar el projecte de dur les seves tropes a Itàlia, segons narra Titus Livi.