Ribera d'Ebre
Ribera d'Ebre

La Ribera d'Ebre és una de les comarques de les Terres de l'Ebre que s'estén a banda i banda del riu Ebre al llarg de 40 km entre l'embassament de Riba-roja i Miravet. La seva capital és Móra d'Ebre. Limita al nord amb el Segrià i les Garrigues, a l'est amb el Priorat i el Baix Camp, al sud amb el Baix Ebre i a l'oest amb la Terra Alta i la Matarranya.

Ribera d'Ebre

Són molts els indrets d’interès que podem trobar al territori, com l’ermita de la Mare de Déu del Carme, l’ermita de Sant Miquel, les restes del castell d'Ascó, el Museu del Bast de Llaberia, el Temple de Roser a la Palma d'Ebre o el  Museu d'Instruments Musicals de Benissanet.

Ribera d'Ebre

A la Ribera d'Ebre el riu ho és tot: lloc de trobada, alhora frontera i unió, canal de comunicació de persones, mercaderies i cultures i, sempre, punt de referència perquè tot gira al seu entorn. La població es dedica a l'agricultura, a la indústria i als serveis. En la indústria té gran incidència el sector energètic. Pel que fa als serveis, cal remarcar la importància del sector comercial localitzat a Móra d'Ebre (capital de la comarca), Móra la Nova i Flix.

Clima

El clima a la Ribera d'Ebre és Mediterrani Litoral o Prelitoral Sud a la part meridional de la comarca i Mediterrani Continental Sec a la part septentrional. La distribució de la precipitació és irregular i amb un total anual escàs, sent una mica més abundant al sud (sud del Pas de l'Ase). L'estació més plujosa és la tardor i la menys plujosa l'estiu, amb un període àrid que comprèn els tres mesos. El règim tèrmic es caracteritza per estius calorosos i hiverns moderats més acusats a mesura que es puja en altura, excepte durant els freqüents episodis d'inversió tèrmica. El període lliure de glaçades comprèn els mesos de maig fins a octubre. Si bé són remarcables les abundants boires a l'hivern al voltant del riu Ebre