Baix Camp vandellos vilanoba vinyols prades pratdip capafonts castellvell colldejou cambrils mont-roig montbrio maspujols riudoms reus riudecanyes riudecols botarell borges argentera aleixar almoster alforja arboli albiol duesaigues febro vilaplana la selva
Baix Camp
A la comarca del Baix Camp es troba la marca Muntanyes de la Costa Daurada, un amfiteatre natural que rodeja bona part d'aquesta costa dibuixant un bell paisatge muntanyós, un autèntic paradís per descobrir, ple d'espais naturals verges, de racons tranquils i assossegats, i de petits i acollidors pobles on el temps sembla haver-se aturat, mantenint intacte el seu caràcter autèntic, rural i profundament arrelat a la terra. Centres d’interpretació, castells, col·leccions, patrimoni arquitectònic, monumental i cultural, coves, rutes en BTT, muntanyes per escalar, boscos per conèixer... un seguit de propostes turístiques per als més exigents.
Baix Camp
El Baix Camp és una de les tres comarques en què va quedar dividit el Camp de Tarragona en la divisió comarcal de 1936. És arran de costa, a la zona meridional, entre el Tarragonès, al nord-est, i el Baix Ebre al sud. Limita a l'oest amb el Priorat - més al nord- i la Ribera d'Ebre - més al sud -, al nord amb la Conca de Barberà i al nord-est amb l'Alt Camp - a l'interior - i el Tarragonès - arran de la Mediterrània.
Baix Camp
Actualment l'avellaner és el cultiu més característic i el dominant, sobretot en els municipis de la meitat nord-oest. L'activitat industrial del Baix Camp es trobava molt concentrada a Reus amb la transformació dels productes del camp i el proveïment de béns de consum a la població. També destaca el sector turístic dins l’economia bàsica de la comarca.
Vegetació

El paisaje vegetal actual és molt contrastat a causa de les diferències topogràfiques, dels sòls, del clima i sobretot de la intervenció diferencial de l'home al llarg de la història. A la plana no resta gairebé res del que seria la vegetació pròpia del territori. Gairebé tot l'espai ha estat ocupat pels conreus o per les construccions residencials o industrials. El mateix passa als vessants inferiors que donen a la plana, on domina l'ús agrícola.

A la muntanya mitjana i vessants més elevats l'home també ha intervingut intensament, però hi ha deixat espais forestals i, a més, en les darreres dècades, ha abandonat nombroses terres. El relleu hi és més abrupte, el que ha dificultat l'acció de l'home.

Es creu que a les terres litorals més seques i sobre sòls pobres es faria naturalment una màquia de llentiscle i margalló. A la resta de la plana i als vessants l'alzinar seria la vegetació dominant. Als vessants superiors, sobretot als obacs i on hi ha roques més toves, la vegetació natural estaria formada per boscos de roure valencià. Aquests boscos constitueixen un sector extrem de l'àrea d'aquest roure, que s'estén des del Pre-pirineu que voreja la Depressió Central fins a la Meseta. Als cims de les serres de Prades, sobre terres granítiques i pissarrenques, la vegetació estaria constituïda per rouredes de roure reboll. Aquesta àrea és l'únic clap que hi ha de roure reboll a Catalunya.