Alt Camp aiguamurcia Alcover El Rourell La Masó El Milà Els Garidells Vilabella Vallmoll Nulles montferri mont-ral la riba rodonya puigpelat pont darmentera valls vila-rodona alio brafim cabra del camp figuerola del camp pla de santa maria querol
L'Alt Camp
L’Alt Camp és una comarca prelitoral. Limita al nord amb un cordó muntanyenc que uneix dos grans massissos: la serralada de Prades i el bloc del Gaià. De nord a sud és travessada pels rius Francolí i Gaià. Té un clima mediterrani amb influència marítima.
Alt Camp
La seva capital, Valls, és considerada el bressol dels castells, una tradició amb més de dos-cents anys d’antiguitat. Un dels monuments més destacats de l'Alt Camp és el monestir de Santes Creus, al municipi d'Aiguamúrcia. És un dels tres monestirs de la Ruta del Cister.
Alt Camp
La seva economia es basa en: una agricultura de secà amb arbres fruiters (ametllers i avellaners), oliveres, vinyes, cereals i garrofers; ramaderia de granja (aviram i porcí), i indústries com la metal·lúrgica, la construcció, el tèxtil, l'alimentació, la paperera i la fusta. Disposa de bones comunicacions per autopista, carretera i ferrocarril.
Vegetació

La vegetació actual de la plana és escassa, a causa del predomini dels conreus. A les parts més baixes a prop dels rius hi predominen els joncs. Als vessants inferiors també hi predominen els conreus, però hi ha força brolles de romaní, garrigues (formades principalment pel coscoll, cues de cavall amb el pi blanc i els salzes. A la muntanya mitjana hi dominen les brolles i màquies amb pi blanc, amb sectors d'alzinar, àlbers i oms. Als vessants més humils i frescals hi ha també rouredes de roure valencià (o de fulla petita) amb pinassa.

La vegetació natural estaria constituïda sobretot per alzinars a gairebé tot el territori. A l'extrem nord-est segurament dominarien els carrascars. Els vessants enlairats són territori propi de les rouredes de roure valencià.